W koszyku 0 obiekt(y) Brak obiektów!

Obiekty w Twoim koszyku

Nie masz żadnych obiektów w koszyku!

Galeria Sztuki - sprzedaż obrazów online - Galeria malarstwa - oryginalne obrazy

Personal Art Personal Art

Polityka Prywatności

Administratorem Twoich danych jest PERSONALART Łukasz Pietrzak Nasza siedziba mieści się w Zgierzu (95-100), ul. Witkacego 2. Nasz numer NIP to 888-235-23-88, REGON: 910934155

Jak możesz się z nami skontaktować?

listownie: na adres naszej siedziby

e-mailem na adres: galeria@personalart.pl 

Z inspektorem ochrony danych możesz skontaktować się: mailowo info@personalart.pl lub telefonicznie pod numerem +48 519 499 630

 

Jakie masz prawa?

1.    dostępu do Twoich danych, 

2.    ich poprawiania, 

3.    żądania ich usunięcia, 

4.    ograniczenia przetwarzania,

5.    wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych osobowych, 

6.    przenoszenia Twoich danych, 

 

Co zrobić gdy uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z wymogami prawnymi?

Możesz wnieść skargę do organu nadzorczego. W Polsce jest to Przes Urzędu Ochrony Danych Osobowych http://www.giodo.gov.pl/

 

Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzanym?

1.    wykonania umowy o założenie konta w e-sklepie oraz poszczególnych umów sprzedaży zawieranych przez e-sklep,

2.    obsługi tzw. zwrotu towaru, czyli prawa odstąpienia od umowy sprzedaży, 

3.    obsługi tzw. reklamacji towaru, czyli korzystania z uprawnień wynikających z rękojmi lub gwarancji, 

4.    marketingowym polegającym na proponowaniu mi treści najlepiej dopasowanych do mojej historii zakupów i wyszukań, przekazywaniu mi informacji o produktach sprzedawanych przez Administratora, samym Administratorze, promocjach, wydarzeniach promocyjnych, badaniu opinii, a na podstawie mojej dodatkowej zgody również za pomocą wiadomości wysyłanych na mój adres e-mail.

 

Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez ich podania nie będziesz jednak mógł założyć konta w e-sklepie i zawierać za jego pomocą umów sprzedaży.

 

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

1.    Art. 6 ust. 1 lit. b, c oraz lit. f RODO, czyli tego rozporządzenia

Naszym prawnie uzasadnionym interesem jest prowadzenie marketingu własnych usług oraz badanie opinii.

2.    Jeżeli wyrazisz zgodę na otrzymywanie komunikatów marketingowych również na Twój adres e-mail, to podstawą prawną będzie także art. 10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektronicznąoraz art. 172 ustawy Prawo telekomunikacyjne.

 

Komu przekażemy Twoje dane?

1.    Dostawcom narzędzi do:

a.    analityki ruchu na stronie, 

b.    prowadzenia marketingu, 

c.     wysyłki newsletterów,

2.    Kurierom oraz poczcie dostarczającym zakupione towary.

3.    Operatorom płatności dostępnych na naszej stronie.

4.    Podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) danych osobowych dla Administratora.

 

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane? 

Przez czas:

1.    Konieczny na wykazanie prawidłowej realizacji tzw. prawa zwrotu, czyli prawa odstąpienia od umowy sprzedaży, czyli skorzystania z uprawnień wynikających z rękojmi lub gwarancji. Okres ten odpowiada długości terminu przedawnień roszczeń.

2.    trwania umów o założenie konta w e-sklepie oraz poszczególnych umów sprzedaży, a po ich zakończeniu przez czas niezbędny na wykazanie ich prawidłowego wykonania. Okres ten odpowiada długości terminu przedawnienia roszczeń.

3.    prowadzenia działań marketingowych przez Administratora albo do czasu wyrażenia przeze mnie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych, albo odwołania zgody na wysyłanie wiadomości na mój adres e-mail lub numer telefonu komórkowego. Odwołanie przeze mnie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed wycofaniem zgody.

 

Czy Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy?

Tak.

Do jakich państw?

Do Stanów Zjednoczonych (Google LLC). Masz prawo otrzymania kopii Twoich danych, które zostaną tam przekazane.

Na jakiej podstawie przekażemy dane?

Decyzji Wykonawczej Komisji Europejskiej z dnia 12.07.2016 r. wprowadzającej Tarczę Prywatności (tzw. Privacy Shield). Dane będą przekazywane tylko do podmiotów certyfikowanych w ramach tej decyzji. 

 

Czy po przekazaniu nam danych możesz sprzeciwić się ich przetwarzaniu?

Tak. Możesz to zrobić w dwóch sytuacjach, gdy przetwarzamy Twoje dane:

1.    na potrzeby marketingu bezpośredniego; takiego sprzeciwu nie musisz uzasadniać;

2.    na podstawie innych naszych prawnie uzasadnionych interesów; taki sprzeciw wymaga uzasadnienia Twoją szczególną sytuacją. 

x

Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celach statystycznych, analitycznych i marketingowych. Możesz określić w przeglądarce warunki przechowywania i dostępu do cookies.
Zaakceptuj cookies.